Održan godišnji koncert Hrvatskog kulturnog centra

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici održan je godišnji koncert Hrvatskog kulturnog centra „Srijem-hrvatski dom“ pod nazivom „Divan je kićeni Srijem“.

Reč je koncertu koji se redovno održava svake godine sa ciljem da se publici predstavi deo onoga čime se društvo bavi tokom godine. Ovog puta folklorna sekcija se predstavila sa koreografijama: „Podvelebitskim kanalom“, „Srijem“ i „Banatsko nadigravanje“ dok su polaznici škole tambure izveli kompozicije: „ Neko sasvim treći“ i „Nije moja duša prazna“.

IMG_0560

Pored domaćina na koncertu su nastupili i gosti: KUD „Graničar“ iz Lužana, iz Republike Hrvatske, koji su se predstavili sa koreografijama: „Igre iz Slavonije“ i „Igre iz Zagorja“. Pored domaćina, predsednika HKC „Srijem –Hrvatski dom“ Krunoslava Đaković, prisutnima se obratio i predsednik Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji dr. Slaven Bačić, pri čemu je pohvalio rad domaćina i naglasio važnost očuvanja hrvatskog jezika i kulture na ovim prostorima. U ime Gradske uprave na koncertu je prisustvovao, zamenik predsednika skupštine Grada, gospodin Zoran Miščević.

IMG_0609

You May Also Like