Održan akreditovan seminar za bibliotekare

Sremska Mitrovica – U utorak, 17. marta, održan je akreditovani seminar/radionica na temu “Upravljanje konfliktima u bibliotekama: u susret stvaranju efikasnog radnog okruženja“ u organizaciji Matične službe Biblioteke „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici.

Seminaru su prisustvovali bibliotekari iz Biblioteke „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici, Srpske čitaonice u Irigu, Gradske biblioteke „Atanasije Stojković“ u Rumi i Narodne biblioteke Pećinci. Autorka i voditeljka bila je Jelena Jovin, bibliotekarka iz Biblioteke Matice srpske.

Edukativna radionica se bavila pitanjima uzroka i posledica destruktivnih konflikata u radnom okruženju i metodom mapiranja konflikata kao sredstvom za njihovo konstruktivno rešavanje.

semin (12)

Učesnici su kroz interaktivan rad stekli znanje i načine za konstruktivno rešavanje konflikata u različitim situacijama u odnosima sa korisnicima, kolegama ili nadređenima.

Cilj radionice je jačanje svesti bibliotekara o važnosti dobrih međuljudskih odnosa na radnom mestu, koji su temelj za uspeh i produktivnost bibliotekara i biblioteka.

You May Also Like