Sremska Mitrovica – Petu godinu za redom, Regionalna razvojna agencija Srem i Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica organizovala je u Sremskoj Mitrovici obuku za početnike u biznisu.
Obuku u trajanju od tri dana, vodila je Tanja Mijailović, menadžer za sektor malih i srednjih preduzeća za sremski okrug, a učešće je uzelo oko 40 učenika Srednje Ekonomske škole „9. maj“ iz Sremske Mitrovice.

Nenad Radmanović, koordinator Kancelarije za mlade Sremska Mitrovica je za radio „Ozon“ rekao da se ove godine prijavio najveći broj učesnika i naglasio da je saradnja Kancelarije za mlade sa Regionalnom razvojnom agencijom Srem izvanredna.

tekst1

„Ove godine se prijavilo oko 40 učenika i to je do sada najveći broj učesnika na ovom seminaru. Oni će dobiti sertifikate koji će im, nadam se, pomoći u poslovnoj karijeri koju će započeti nakon školovanja.
Moram da naglasim i da imamo odličnu saradnju sa Regionalnom razvojnom agencijom Srem. Ova agencija sprovodi deo našeg lokalnog akcionog plana za mlade i vrši obuku mladih o nekim prvim koracima u pronalaženju posla ili u pokretanju sopstvenog biznisa“, rekao je Radmanović.

Tanja Mijailović je naglasila da je izuzetno iznenađena velikom broju mladih koji se prijavio na učešće u ovom seminaru .

„Ja sam prijatno iznenađena brojem zainteresovane mlade populacije, koja je imala volju i želju da se edukuje. Mi inače organizujemo obuke ovakvog tipa u saradnji sa različitim institucijama. Pohvalila bih Kancelariju za mlade Sremska Mitrovica koja je se potrudila da animira mlade ljude koji su danas ovde prisutni“, rekla je Mijailović.

tekst2

Ona je dodala da su učesnici seminara imali priliku da čuju šta ih sve čeka prilikom pokretanja sopstvenog biznisa, od osnivanja i registracije, preko poreza i doprinosa pa sve do izrade biznis plana.

Mijailović je naglasila da će im sertifikat koji učesnici seminara dobijaju na kraju obuke, pomoći u smislu da mogu da apliciraju za subvencije kod Nacionalne službe za zapošljavanje.

tekst3

Možda Vam se svidi i