Sremska Mitrovica – Pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, a u organizaciji Saveta za zdravlje Sremska Mitrovica, Doma zdravlja Sremska Mitrovica i Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ Sremska Mitrovica, danas je na Gradskom tgu u Sremskoj Mitrovici obeležen Međunarodni dan fizioterapeuta pod sloganom „Iskoristite potencijale“.

Svi zainteresovani Mitrovčani imali su priliku da dobiju brošure, pogledaju demonsatrciju vežbi Službe razvojnog savetovališta, ali i da čuju korisne savete u vezi očuvanja zdravlja i značaja koju fizička aktivnost ima.


2

Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životnu sredine je rekao da je današnja manifestacija vrlo značajna zbog toga što se na ovakav način podiže nivo svesti o preventivnom delovanju kod eventualnih zdravstvenih problema.

„Obeležavanje Međunarodnog dana fizioterapeuta nalazi se u kalendaru Saveta za zdravlje Sremska Mitrovica. Zdravlje je najveće bogatstvo i svima nama treba da bude prioritet. Grad Sremska Mitrovica je podržao ovu akciju i podržavaće i ubuduće akcije ovakvog tipa“, rekao je načelnik Novaković.

3

On je dodao da je pre nekoliko meseci formirana Radna grupa koja ima zadatak da podigne nivo zdravstvenih usluga na viši stepen i da rešava sve probleme koji se nalaze u funkciji zdravstvenog sistema na teritoriji Grada, počev od zakazivanja pregleda, pa do nabavki određene opreme za odeljenja Zdravstvenog centra Sremska Mitrovica, a u skladu sa budžetom Grada.

Branka Malbašić, član Saveta za zdravlje Grada Sremska Mitrovica, je današnju aktivnost ocenila kao veoma dobru i naglasila da su svakodnevne promocije i aktivnosti Zavoda za javno zdravlje, sa svim partnerima, usmerene ka promociji fizičke aktivnosti , kao jednog od pozitivnih faktora u smanjenju svih masovnih nezaraznih bolesti koje se pojavljuju na teritoriji Grada.

1

Međunarodni dan fizioterapeuta se u Srbiji obeležava od 2010. godine, a danas je po prvi put obeležen i u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i