Najveći svetski pretraživač Google pokrenuo je YouTube program za partnere u Srbiji, otvarajući tako nove mogućnosti lokalnim stvaraocima video sadržaja.

jutjub

Youtube program za partnere omogućiće ubuduće stvaraocima video sadržaja u Srbiji da uvećaju obim i mogućnosti zarade, prate učinak svog sadržaja i povezuju se na nove načine sa raznovrsnom domaćom i medjunarodnom publikom.

Status Youtube partnera omogućava stvaraocima video sadržaja ne samo da zarade novac od relevantnih reklama, nego i da zadobiju posebne i fleksibilne uslove zahvaljujući ugovoru o ne-ekskluzivnosti, naveo je Google u saopštenju.

Ovaj ugovor znači da Youtube ne ograničava gde partneri mogu da postave ili distribuiraju svoj sadržaj, pa se on može monetizovati kako na Youtube, tako i na drugim platformama.

Pridruživanjem programu i sticanjem statusa partnera, svi stvaraoci sadržaja dobijaju pristup nizu resursa, odlika i programa koje Youtube stavlja na raspolaganje kako bi pomogao izgradnju kanala i njegove publike.
Dostupan niz izveštaja o praćenju performansi i zarada

Pored toga što svi stvaraoci sadržaja mogu da prate i upravljaju performansama svog kanala – Youtube analitičke alatke pružaju niz izveštaja koji mogu da pomognu u praćenju performansi i zaradi, što može biti značajno u nastojanjima da se unesu poboljšanja.

„Sa milijardom pojedinačnih korisnika svakog meseca i 100 sati video sadržaja koji se na Youtube postavljaju svakog minuta, postoji mnogo korisnika koji su angažovani na pretraživanju, gledanju, linkovanju, razmeni ili komentarisanju video klipova na Youtube platformi“, rekao je direktor kompanije Google za Adriatic regiju Joško Mrndže.

On je pozvao zainteresovane da se prijave kako bi saznali više o Youtube aktivnostima, kao što su radionice, predavanja i mogućnosti monetizacije, kao i programima za kreatore video sadržaja u Srbiji.

Tanjug

You may also like