Sremska Mitrovica – Kako je saopštio štrajkački odbor Republičkog geodetskog zavoda štrajk se nastavlja u svim katastrima u Srbiji.

“Pregovori između predstavnika Vlade RS i četiri ministarstva uz posredovanje Agencije za mirno rešavanje radnih sporova i predstavnika štrajkačkog odbora RGZ-a su protekli u nastojanjima da se stavovi približe i nađu povoljna rešenja. Obzirom da određena pitanja koja su pokrenuta, prevazialaze ingerencije i kompetencije predstavnika ministarstava koji učestvuju u pregovorima, predložen je i zakazan sastanak sa potpredsednicom Vlade RS g-đom Zoranom Mihajlović”, piše u saopštenju štrajkačkog odbora.

Sastanku sa ministarkom Mihajlović zakazan je za danas, a njemu će pored predstavnika pregovaračkog tima prisustvovati i vd. direktor RGZ-a.

Na šalterima službi za katastarske nepokretnosti za vreme trajanja štrajka stranke će moći da preuzmu samo uverenja o imovinskom stanju neophodna za regulisanje prava iz socijalnog i zdravstvenog osiguranja.

Geometri su se na ovaj korak odlučili jer traže da Vlada izuzme Republički geodetski zavod iz primene zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih koji je nedavno stupio na snagu.

Možda Vam se svidi i