Sremska Mitrovica – Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica“ u sklopu radova na uređenju zemljišta i izgradnje infrastrukture u naseljenim mestima kako u Sremskoj Mitrovici, tako i u okolnim selima realizuje radove na izgradnji fekalne kanalizacije u sremskomitrovačkom naselju Jalija i u nekoliko ulica u Laćarku.

„U Sremskoj Mitrovici po ugovoru koji imamo treba da završimo radove na izgradnji fekalne kanalizacije u delu naselja Jalija, na taj način vršimo infrastrukturno opremanje placeva za izgradnju stambenih porodičnih objekata“, rekao je Vladimir Sanader, direktor JP „Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica“.

kanalizacija_031114

Sanader je dodao da su radovi na izgradnji kanalizacije pri kraju i da bi u narednom periodu trebali da počnu radovi na izgradnji saobraćajnice i javne rasvete, kao i da će do kraja godine biti ispoštovane sve obaveze koje ovo preduzeće ima prema kupcima zemljišta u ovom mitrovačkom naselju.

Ove godine uz pomoć Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodina koja ulaže 11 miliona dinara i Grada Sremska Mitrovica koji ulaže isto toliko nastaviće se radovi na izgradnji kanalizacione mreže u ulicama Sremska, Niska i Karađorđeva u Laćarku.

„Projekat izrade fekalne kanalizacije u Laćarku nastavljamo, svake godine ćemo gledati da pojačamo sredstva kako bi se što više ljudi u što kraćem periodu priključilo kanalizacionoj mreži u ovom naselju. Nastavak radova sledi odmah nakon potpisivanja ugovora, tender je trenutno u toku i mislim da bi već polovinom avgusta radovi trebali da počnu ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti“, kazao je Sanader.

Za kraj Sanader je dodao da je projekat izgradnje fekalne kanalizacione mreže u Laćarku veoma obiman i da ukoliko ne budu obezbeđena dodatna sredstva još nekoliko godina će biti potrebno da se projekat privede kraju.

Možda Vam se svidi i