Sremska Mitrovica – Prema zvaničnim informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas je u čitavom Sremu na snazi narandžasti meteo alarm.

Narandžasti meteo alarm se uvodi kada je temperatura vazduha 35°C ili viša, a kako stoji na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda on označava veoma opasnu vremensku situaciju, naročito kada traje nekoliko uzastopnih dana. Po ovakvom vremenu ugroženi su hronični bolesnici, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Ovakvi vremenski uslovi su veoma povoljni za pojavu šumskih ili drugih požara, a izuzetno nepovoljni za snabdevanje električnom energijom. Takođe javlja se povećan broj problema u saobraćaju.

untitled

Kako je najavljeno narandžasti meteo alarm u Sremu biće na snazi i sutra, dok se za ponedeljak najavljuje ukidanje narandžastog i uvođenje žutog meteo alarma.

U Sremskoj Mitrovici danas i sutra sunčano, vedro i tropski toplo. Maksimalna dnevna temperatura danas će iznositi 35 stepeni Celzijusovih, a sutra 34. Slično vreme Mitrovčane očekuje i tokom naredne nedelje.

untitled1

Možda Vam se svidi i