Sremska Mitrovica – Juče je i zvanično završena ovogodišnja kupališna sezona na sremskomitrovačkoj Gradskoj plaži, popularnim Brionima.

Od danas svi kupači na Gradskoj plaži u Savu ulaze na sopstvenu odgovornost, s obzirom da završetak kupališne sezone znači i prestanak rada spasilačke i zdravstvene službe.

Za razliku od prošlogodišnje kupališne sezone koja je zbog majskih poplava bila jedna od najkraćih u poslednjih nekoliko godina, imajući u vidu da je zvanično otvorena krajem juna, a zatvorena 3. septembra, ove godine Mitrovčani su imali priliku da na Gradskoj plaži uživaju skoro puna 3 meseca. Kupališna sezona zvanično je otvorena 15. juna, samo 5 dana kasnije nego što je prvobitno planirano.

plaza1

Što se tiče same plaže, prema rečima Mitrovčana, ove godine bila je najlepše uređena do sada i sa pravom nosi titulu jedne od najlepših plaža u Srbiji.

JKP “Komunalije” u okviru radova na uređenju plaže postavili su je još novih klupa, dodatno je uređena teretana na otvorenom, a postojeći mobilijar je sređen.

Jedna od najvećih novina u odnosu na prošle godine, bila je sama podloga plaže, koja za razliku od prethodnih godina nije bila peščana, nego je posuta frakcija koje je za nijansu krupnija od peska.
Za ovogodinje uređenje gradske plaže iz gradskog budžeta izdvojeno je 12 miliona dinara.

Možda Vam se svidi i