Sremska Mitrovica – U Srbiji je od januara do oktobra ove godine boravilo 2.114.772 turista, što je 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavila je Turistička organizacija Srbije.

Mereno brojem noćenja, domaći gosti su najviše boravili u banjama (39 odsto) i planinskim mestima (33 odsto), dok su stranci većinom boravili u Beogradu (51 odsto).

Prema podacima Turističke organizacije grada Sremska Mitrovica, broj posetilaca koji su do polovine novembra meseca tekuće godine posetili Sremsku Mitrovicu je oko 45 000.

Broj posetilaca je veći nego prethodne godine, a kako kažu iz ove organizacije, još više turista se očekuje u nastupajućim novogodišnjim praznicima.

„Grad Sremska Mitrovica je vrlo atraktivna destinacija i moram da naglasim da smo evidentirali veći broj turista nego prethodne godine. Tome je svakao doprinelo i što smo uvršćeni u redovan program školskih ekskurzija. Ovo nije konačan broj turista, jer nam predstoje novogodišnji praznici kada očekujemo veliki broj posetilaca“, rekla je Svetlana Popović, iz Turističke organizacije Grada.

Turisticki katalog

Carsku palatu, do sada je obišlo oko 5000 domaćih i inostranih turista.

Broj posetilaca koji su u navedenom periodu obišli Specijalni rezervat prirode ” Zasavica” je oko 15 000, dok je Festival vatrometa posetilo oko 3000 ljudi.

Verski turizam, koji je takođe u redovnoj ponudi Turističke organizacije, ove godine broji nekoliko hiljada domaćih i inostranih turista koji su obišli fruškogorske manastire.

Za boravišne takse je do sredine novembra uplaćeno 709.000 dinara, a broj turista koji su prenoćili u Sremskoj Mitrovici je u ovom trenutku 14.188.

Cena boravišne takse je ostala ista od 2008. godine i iznosi 50 dinara.

Možda Vam se svidi i