Sremska Mitrovica – Udruženje mladih aktivista Pećinci u periodu od 1. do 6. decembra organizovaće projekcije igrano-dokumentarnog filma o HIV-u „Borba i nada – sa HIV-om se može živeti“ u Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi, Pećincima, Rumi i Inđiji.

U Sremskoj Mitrovici u sredu 2. decembra u 13 časova, film će biti prikazan u sali Centra za kulturu „Sirmijumart“. Program se realizuje u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Sremska Mitrovica.

film-hiv-pecinci-jpg_660x330

Film je nastao u okviru realizacije omladinskog projekta „Informiši se o HIV-u“, koji je ima za cilj promociju zdravih i bezbednih stilova života među mladima u sremskom okrugu.

„Borba i nada – sa HIV-om se može živeti“ govori o ljudima različitih generacija koji su se, svako na svoj način, suočili sa činjenicom da su zaraženi i da, sa ili bez podrške okoline, moraju da nastave da žive sa tim, navodi se u saopštenju.

Projekat „Informiši se o HIV-u“ realizuje Udruženje mladih aktivista Pećinci uz podršku Opštine Pećinci, Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica i u saradnji sa Somborskim edukativnim centrom i Novosadskim humanitarnim centrom. Projekat je deo programa „Mladi su zakon 2015“, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Možda Vam se svidi i