Sremska Mitrovica – U prepunoj sali sremskomitrovačkog pozorišta “Dobrica Milutinović” sinoć je održana Svečana akademija povodom 70 godina postojanja ove ustanove.

U prisustvu velikog broja gostiju, Svečanu akademiju je ovorila velikan srpskog glumišta Mira Banjac.

„Velika mi je čast što sam večeras ovde, na daskama na kojima sam odigrala svoje prve predstave, i hvala vam što ste me pozvali“, rekla je Banjac.

akademija

Prisećajući se prošlih vremena, Banjac je istakla da je mitrovačko pozorište posle rata bilo jedno od najboljih pozorišta u regionu.

„Velika glumačka elita je prošla ovom scenom. Jubilej 70 godina nije mala stvar“, rekla je Banjac i istakla da Sremska Mitrovica ima svoje velike kulturne punktove, ima svoj Sirmijum, koji je ušao u svet, ima svoje pozorište, biblioteku i muzej, ima svoje besedništvo i čuvenu Mitrovačku gimnaziju koja je iznedrila značajne ljude u svim sferama.

akademija2

Filip Gajić, reditelj Svečane akademije pobrinuo se da ovaj značajan jubilej bude urezan u sećanje svih prisutnih.

Tokom Akademije nastupili su: glumci mitrovačkog popozorišta, dečiji hor „Pikolo“, dečiji hor „Vivak“, dečiji crkveni hor, hor Centra za kulturu „Sirmijumart“, hor „Sveti Stefan“, plesni studio „Olena“ i baletski studio „Pikolo“.

akademija1

Svečanoj akademiji prethodio je defile ulicama Sremske Mitrovice, uz prigodan kulturno – umetnički program.

akademija3Foto: T. Ramadani

Možda Vam se svidi i