Sremska Mitrovica – Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović prilikom današnje posete Laćarku najavila je rekonstrukciju regionalnog puta kroz ovo selo. Krajnji rok za završetak radova, prema rečima Mihajlovićeve, jeste 1. jun 2016. godine.

Ministarka Mihajlović je zajedno sa nekoliko državnih sekretara i pomoćnika, sremskomitrovačkim gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem i načelnicima gradskih uprava održala prijem meštana Laćarka kako bi se upoznala sa njihovim najvećim problemima i pokušala da pomogne u njihovom rešavanju.

IMG_9765

Na prijemu meštani najvećeg sela u Srbiji izneli su svoje probleme, a sasvim očekivano izdvojio se regionalni put kroz selo. Pored razgovora o putu, na prijemu se govorilo i o načinima da se obezbede novčana sredstva, a samim tim i ubrzaju radovi na izgradnji fekalne kanalizacije, ali i drugim problemima koji muče stanovnike Laćarka.

O ulozi grada u rekonstrukciji regionalnog puta u Laćarku i njegovom značaju, prvenstveno za sve meštane Laćarka govorio je Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Nedimović je rekao da je put u kakvom je trenutno stanju, pre svega nebezbedan i da je problem ne toliko za transport robe, koliko za transport ljudi.

„Kao Grad mi smo uradili sve što je bilo do nas, uradili smo projektnu dokumentaciju, ishodovali sve neophodne dozvole i u najvećem delu sklonili niskonaponsku mrežu koja je bila pored puta“, rekao je Nedimović dodajući da nema razloga da sumnja da će se projekat realizovati.

IMG_9801

On je takođe rekao da je rekonstrukcija regionalnog puta kroz Laćarak jedan od osnovnih preduslova da Laćarak dobije status gradske opštine.

„U prethodnom periodu dosta samo radili na samoj izgradnji sve neophodne komunalne infrastrukture i nadamo se da će Laćarak nakon narednih izbora konačno dobiti status kakav zaslužuje, status gradske opštine“, rekao je Nedimović i za kraj izrazio nadu da će Laćarak već 1. juna dobiti drugačiji izgled.

Prijemu meštana Laćarka pored ministarke Mihajlović i sremskomitrovačkog gradonačelnika Nedimovića prisustvovali su još i Aleksandar Damjanović, državni sekretar (građevina, legalizacija, katastar, urbanizam), sa pomoćnicima Đorđem Milić i Jovankom Atanacković, državni sekretari Dejan Trifunović, Imre Kern, Miodrag Poledica, pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Saša Stojanović, Aleksandar Simić, pomoćnik ministra za inspekcijske poslove, Leposava Sojić, pomoćnik ministra za vodni sobraćaj, kao i predstavnici gradskih samouprava i Mesne zajednice Laćarak.

U naredne četiri godine 1100 kilometara puteva u Republici Srbiji biće rehabilitovano, od toga u ovoj godini 60 kilometara, dok će blizu 86 kilometara auto – put biti izgrađeno.

IMG_9838
Foto: N. Grujičić

Možda Vam se svidi i