Sremska Mitrovica – Ugovor između košarkaškog kluba Mega Leks i Grada Sremska Mitrovica je potpisan i ovaj klub će svoje utakmice u okviru ABA lige nastaviti da igra u PSC „Pinki“ i u narednoj sezoni koja počinje 01. oktobra.

Mitrovčani će ponovo imati priliku da uživaju u kvalitetnim košarkaškim utakmicama, i da gledaju klubove kao što su Crvena Zvezda, Partizan, Cibona, Olimpija, Cedevita…

U prvom kolu, Mega Leks će igrati utakmicu protiv Crvene Zvezde, dok u drugom kolu u hali „Pinki“ dočekuje Partizan.

mega

Kako je za radio „Ozon“ rekao Vasilj Ševo, direktor PSC „Pinki“, do sada se nije desilo da KK Mega Leks dve sezone za redom svoje utakmice igra u jednom gradu, kao što je to sada slučaj sa Sremskom Mitrovicom.

„Ovo je prvi put da Mega Leks veže dve sezone u jednom gradu i oni su prezadovoljni saradnjom sa našim gradom. Sve je funkcionisalo kako treba i nikakvih problema nije bilo što se tiče organizacije“, rekao je Ševo i dodao da je u cilju unapređenja televizijskih prenosa utakmica ABA lige, hala „Pinki“ konkurisala za LED rasvetu, na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i sredstva su odobrena.

Prema informacijama Sekreterijata za energetiku i mineralne sirovine za ovu namenu PSC „Pinki“ su odobrena sredstva u iznosu od  2.830.849,60 dinara.

„Od naredne sezone sala će biti osvetljena LED rasvetom koja je mnogo bolja i efikasnija a samim tim će i televizijski prenosi biti kvalitetniji“, rekao je direktor hale „Pinki“, dodajući da je u sklopu hale uređena i trenažna sala koja će služiti za pripremu sportista pred sam meč.

Ševo je takođe rekao da je zadovoljan odzivom mitrovačke publike i naglasio da su se posetioci utakmica odnosili prema inventaru hale „Pinki“ kao prema svom, i da nije bilo nikakvih problema za vreme takmičenja, što je za svaku pohvalu.

„Veliki napor, trud i velika novčana sredstva su uložena u obnovu mitrovačke hale. Moram da pohvalim mitrovačku publiku koja se zaista domaćinski odnosila prema inventaru PSC „Pinki, a iskoristio bih priliku da apelujem kako na staru, tako i na novu publiku koja će pratiti utakmice i u sezoni koja sledi da zajedno čuvamo naš Sportski centar“, rekao je Ševo.

Možda Vam se svidi i