Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama

Sremska Mitrovica- Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama, koji se obeležava 26. juna, ove godine se obeležava pod sloganom „HAJDE DA BEZ DROGA RAZVIJAMO NAŠE ŽIVOTE, ZAJEDNICU I IDENTITET“.

Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, kao regionalna ustanova Sremskog okruga obeležava sve aktivnosti u skladu sa Kalendarom javnog zdravlja danas je na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici obeležio i Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.

Ovaj značajan datum Zavod je obeležio u saradnji sa svojim partnerima, Crveni krst Sremska Mitrovica, Doma zdravlj Sremska Mitrovica – Školski dispanzer i Savetovalište za mlade, i tim povodom podeljene su brošure sa edukativnim porukama.

tekst

Dr Jasmina Jandrić Kočić, epidemiolog iz Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti je za radio Ozon rekla da je današnju akciju omelo loše vreme ali da je u planu nova promocija.

“Nažalost vremenske prilike nam nisu dozvolile da akciju sporovedemo onako kako smo planirali, a to je da omogućimo građanima da se besplatno i anonimno testiraju na HIV, pa ću iskoristiti priliku da najvim ponovno obeležavanje ovog veoma značajnog datuma, čim se stvore vremenski uslovi za to”, rekla je Kočić.

Ona je dodala da je današnje okupljanje bilo veoma važno da podseti kompletno društvo na značaj borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.

“Pored starih droga, u poslednje vreme se pojavljuju nove, sintetičke droge koje su u našoj zemlji veoma zastupljene. Naše je da pokušamo da promovišemo zdrave stilove života, što se Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica trudi svih 365 dana u godini”, rekla je Kočić.

You May Also Like