Sremska Mitrovica – Danas je u Sremskoj Mitrovici zvanično otvoreno i pušteno u pogon novo postrojenje pilane italijanske kompanije Labor – Legno S. P. A.

ll

Prema rečima vlasnika ove kompanije, Patricija Dei Tos u prvoj fazi rada u ovom pognu biće zaposleno oko 20 radnika, ali je u plan za budućnost izgradnja još tri hale, zapošljavanje ukupno oko 100 radnika i prenos celokupnog proizvodnog procesa parketa u Sremsku Mitrovicu.

„Priča oko Labor Legna je započeta pre oko otprilike dve godine, tada smo razgovarali o početku proizvodnje na prostoru Sremske Mitrovice i danas smo svedoci realizacije tih razgovora. Najveći problem sa kojim smo se susreli jeste obezbeđivanje dovoljne količine kvalitetnog sremskog hrasta jer je za njim velika potražnja, ali i taj problem smo rešili. Ono što je na nama sada kao lokalnoj samoupravi jeste da obezbedimo da se ova kompanija u budućnosti širi i da ne zastane samo na ovoj primarnoj proizvodnji drveta, nego da proizvodnju razvijemo do krajnjih proizvoda, do drvenih obloga“, prilikom otvaranja pogona rekao je Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

On je dodao da se saradnja regije Veneto u Italiji iz koje i potiče Labor Legno i Sremske Mitrovice svakim danom sve više razvijaja i da je otvaranje Labor Legn-a konkretan početak te saradnje.

12231296_1639152609671015_1942048420_n

„Pored početka rada Labor Legn-a već je dogovorena i saradnja u oblasti poljoprivredne proizvodnje između regije Veneto i Sremske Mitrovice koja bi trebala posle Nove godine da zaživi“, rekao je Nedimović i dodao da je na otvaranju pogona prisustvovao i direktor Benetona, što je on iskoristio kao još jednu dobru priliku da i sa njim razgovara o mogućnostima saradnje u budućnosti.

„U Sremskoj Mitrovici će se za sada odvijati primarna proizvodnja, ali radićemo na tome da se ovde dođe do proizvodnje parketa kao finalnog proizvoda, baš kao što se radi i u našoj fabrici u Italiji. U prvoj fazi će u pogonu raditi oko 20 lokalnih radnika, ali imamo velike planove za narednih nekoliko godina, izgradnju još pogona i zapošljavanje oko 100 radnika“, na otvaranju rekao je vlasnik kompanije, Patricio Dei Tosi.

Guverner italijanske regije Veneto, Luka Zai rekao je da je otvaranje ovog pogona pre svega znak jednog prijateljstva između Srbije i regije Veneto i da ništa od ovog ne bi bilo moguće da nije bilo preduzetnika kao što je godspodin Dei Tos i gradonačelnika kao što je Nedimović. On je rekao da su već mnoge italijanske kompanije prisutne u Srbiji i izrazio nadu da će se saradnja između regije Veneto i Srbije i u budućnosti razvijati u pozitivnom smeru.

llll

Labor Legno je italijanska firma specijalizovana u proizvodnji podova od punog drveta i gotovih drvenih slojevitih podova. Delatnost Labour Legn-a će se u Sremskoj Mitrovici obavljati na površini od 5.000 metara kvadratnih pokrivenog i 20.000 metara kvadratnih otvorenog prostora namenjenog za proizvodnju parketa, od obrade celih trupaca, preko dorezivanja i završne obrade do skladištenja.

Preduzeće je već potpisalo dva sporazuma o pronalaženju stabala od hrasta i to sa „Srbija šume“ i sa „Vojvodina šume“ za kupovinu 4000 metara kubnih i 3000 metara kubnih proverenih stabala.

Možda Vam se svidi i