Sremska Mitrovica – Predstavnici Javnog komunalnog preduzeća “Komunalije” iz Sremske Mitrovice bili su u radnoj poseti francuskom gradu Never.

Poseta je realizovana u okviru projekta prekogranične saradnje “Stvaranje društva bez otpada” koji sprovode JKP “Komunalije” u saradnji sa komunalnim preduzećem “Unikom” iz hrvatskg grada Osijeka.

Stručnjaci u oblasti upravljanja otpadom iz grada Never, prisustvovali su međunarodnoj konferenciji na temu “Upravljanje otpadom u EU”, koju su u februaru mesecu u Osijeku realizovala upravo komunalna preduzeća iz Sremske Mitrovice i grada domaćina. Na toj konferenciji upućen je poziv mitrovčanima da posete grad Never i upoznaju se sa njihovim načinom upravljanja otpadom.

Zastava JKP Komunalije

U okviru trodnevne posete predstavnici mitrovačkih “Komunalija” obišli su i upoznali se sa načinom rada nekoliko pogona za preradu otpada.

Prema rečima Tamare Milković, PR menadžera JKP „Komunalije“ tokom radne posete delegacija “Komunalija” bila je u poseti fabrici za reciklažu i spaljivanje otpada, posećen je pogon u kojem se vrši mehanička i biološka obrada otpada, kao i pogon za prečišćavanje otpadnih voda.

“Poseta grada Never bila je izuzetno edukativna, uspostavljeni su odlični kontakti za dalju saradnju. Vratili smo se sa novim znanjem i iskustvom koji će našem gradu doneti višestruke koristi”, kratko je prokomentarisala Milković.

Možda Vam se svidi i