Sremska Mitrovica – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji se obeležava 3. decembra, invalidske organizacije GradaSremska Mitrovica organizuju izložbu rukotvorina.
Izložba će se održati u holu Poslovno sportskog centra „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici. Svečano otvaranje izložbe je u četvrtak, 3. decembra u 10:00 časova, a zatvaranje istog dana u 17:00 časova.

Cilj sajma rukotvorina je očuvanje i razvijanje motoričkih sposobnosti osoba sa invaliditetomm, podizanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i članova njihovih porodica i na taj način bolju integraciju u lokalnu zajednicu.

medjunarodni dan osoba sa invaliditetom
Foto: tvbest.rs

Ujedinjene Nacije su 1992. godine 3. decembar proglasile Međunarodnim danom osoba sa invaliditetom sa ciljem promovisanja prava osoba sa invaliditetom i dobrobiti koje društvo može imati od integracije ove populacije u oblasti socijalnog, ekonomskog i kulturnog i političkog života zajednice.

Osobe sa invaliditetom se svakodnevno suočavaju sa socijalnim i ostalim barijerama. Ove barijere često imaju nedostatak znanja ili svesti o pitanjima ivalidnosti. Osobe sa invaliditetom imaju svoje vrednosti, kvalitete, sposobnosti i znanja da u velikoj meri mogu da doprinesu društvu u kome živimo. Problem je često što društvo ne prepoznaje i ne vidi prepreke koje postoje, a koje su postavljene pred osobe sa invaliditetom i na taj način one ostaju nevidljive u svim tokovima društva.

Možda Vam se svidi i