Sremska Mitrovica – Ugostiteljima Srbije danas ističe rok da se prijave za učešće, odnosno pružanje usluga smeštaja, u okviru kampanje „Moja Srbija“ a do sada se prijavilo nešto više od 90 ugostitelja, izjavila je za Tanjug pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo.
Građanima će vaučeri biti podeljeni do 1. avgusta kako bi već od tada mogli da ih koriste, rekla je Pindžo.

Ona je ukazala da će rezultati ove akcije biti veoma značajni da se vidi kolika je tražnja za domaćim turističkim proizvodom a sa druge strane to je i test za privredu kako bi u post sezoni, septembru, oktobru i novembru, bili popunjeni kapaciteti.

Pindžo je naglasila da je ministarstvo blagovremeno obavestilo sve turističke organizacije, strukovna udruženja, domaćinstva seoskog turizma, da animiraju ugostitelje da se pridruže ovoj akciji.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je nedavno ugostitelje da se prijave radi „realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima“.

Vaučerima se mogu plaćati usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan mesta prebivališta korisnika vaučera.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara što predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Period korišćenja vaučera je od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine. Vaučerima se ne mogu plaćati usluge ishrane i pića, pružanja zdravstvenih, ili drugih usluga i boravišne takse.

Poziv se odnosi na privredne subjekte, druga pravna lica, zdravstvene ustanove koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, kao i fizička lica koja pružaju ugostiteljske usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turističkog domaćinstva, i u kojim se ugostiteljska delatnost obavlja u skladu sa Zakonom o turizmu, precizirano je u saopštenju.

zas

Mogu se prijaviti ugostitelji sa teritorije Srbije, izuzev onih koji pružaju usluge smeštaja na teritoriji grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Rok za prijavljivanje ugostitelja je 30. jun, nakon čega će ministarstvo sačiniti listu ugostitelja koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera i objaviti na zvaničnoj internet prezentaciji (www.mtt.gov.rs).

izvor RTV

You may also like