Sremska Mitrovica – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila Srbije, u cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, sprovelo je preventivno – propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom, “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Akcija je sprovedena u periodu od ponedeljka, 23. do subote, 28. novembra, a provere tehničke ispravnosti vozila je bila potpuno besplatna.

tehnicki pregled

Prema podacima Auto-moto saveza Srbije, filijale u Sremskoj Mitrovicu tokom ove akcije besplatno je pregledano ukupno 60 motornih vozila. Od tog broja kod čak 41 vozila je uočen neki kvar. Kod 7 vozila su uočeni kvarovi na uređajima za zaustavljanje, dok su kod 34 vozila uočeni kvarovi na uređajima za osvetljenje.

Osnovni cilj ove akcije je bio da se proverom tehničke ispravnosti vozila, uoče i blagovremeno otklone tehničke neispravnosti kod vozila, čime bi se ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Osim pomenutog, znatno će biti povećan i stepen ispravnosti vozila na našim putevima, saopšteno je iz AMSS.

Možda Vam se svidi i