Sremska Mitrovica – Radnici „Hidrograđevinara“ nastavljaju sa radom uprkos činjenici da im je poslednja isplaćena plata bila za decembar mesec 2013. i to poslednjeg dana decembra 2014. godine.

„Pored obećanja koje su dobili od direktora Milorada Kovačevića da će im 5. februara biti isplaćene plate za januar i februar 2014. godine, radnici „Hidrograđevinara“ nadu polažu i u trenutne radove velikog obima koje izvode na iskopu u Kladovu koji bi trebao da donese dobru zaradu preduzeću, a samim tim i zaposlenima plate“, rekao je Ranko Solarević, predsednik sindikata „Hidrograđevinara“.

hidrograđevinar1

Solarević se osvrnuo i na trenutni proces arbitraže, koji bi trebao da bude gotov do 24. januara i za koji se nada da će biti rešen u korist zaposlenih u preduzeću.

Trenutna potražnja „Hidrograđevinara“ iznosi oko 70 miliona dinara, odnosno 12 zaostalih plata iz 2014. godine i plata za januar ove godine.

U „Hidrograđevinaru“ u prethodnom periodu ukupno je bilo zaposleno 137 radnika. Nakon isteka ugovora sa sezonskim radnicima koji su zapošljavani za rad na određenim projektima i poslovima većeg obima, u ovom preduzeću ostalo je 62 stalno zaposlena radnika.

Možda Vam se svidi i