Sremska Mitrovica – Juče je uprava Gradskog odbojkaškog kluba “Eaton Srem Tempo” na održanoj konferenciji za medije predstavila novog šefa stručnog štaba i trenera, ali i govorila o ambicijama kluba načinu rada i zacrtanim ciljevima za narednu sezonu.

Bivši trener juniorske reprezentacije Srbije, koji je na njenom čelu bio osam sezona, Zoran Kovačić, svoju karijeru će nastaviti u Sremskoj Mitrovici, upravo kao trener muških selekcija GOK „Srem Eaton Tempo“. Njegovim dolaskom na mesto trenera, ali i šefa stručnog štaba uprava mitrovačkog kluba se nada da će se muška odbojka u ovom gradu u narednom periodu podići na jedan kvalitetniji nivo, koji će pratiti dobri rezultati i uspesi na takmičenjima.

1

„Zna se da je kod mene red rad i disciplina na prvom mestu i da je to do sada donelo veliki broj medalja u ženskoj odbojci kako u nacionalnim selekcijama, tako i u klubovima u kojima sam radio. Složile su se kockice da sam se ja sada vratio u Sremsku Mitrovicu i da se pružila prilika da ostvarim jednu ozbiljnu saradnju sa GOK „Eaton Srem Tempo““,rekao je Kovačić.

On je rekao da je u prethodna dva meseca dobro skenirao rad sa mlađim kategorijama, sa seniorskom ekipom, da je obišao sve škole odbojke u seoskim sredinama i dobio na uvid sve dobre i loše strane.

„ Ono što je bitno jeste da u pionirskoj kategoriji imamo selekciju koja je prošle godine kroz jedan program odabrana i koja je počela da daje rezultate. Sada samo želimo to da podignemo na još veći nivo“, kazao je Kovačić napominjući da je pored kvalitetnog rada sa igračima bitan i rad sa trenerima.

„Jako je važno da uložimo što više u trenere, ne samo one koji su u klubu, nego i u one koji vode škole odbojke, da ostvarimo dobru saradnju sa njima i da kroz edukaciju trenera počnemo da izbacujemo još više igrača kako bi stalno mogli da radimo doselekciju i tako spremno dočekamo odliv igrača, pri tom ostvarujući mnogo bolje rezultate nego do sada“, objasnio je Kovačić.

Za kraj on je dodao da se nada da će klub već naredne godine napraviti jedan iskorak i ostvariti dobre rezultate po kojima će biti prepoznatljiv u Srbiji.

Profesor Lemajić, predsednik kluba osvrnuo se na velika ulaganja gradske uprave u odbojku u proteklih nekoliko godina. Ulaganja čiji rezultati su već postali vidljivi, prvenstveno u ženskoj konkurenciji. On se dotakao i jednog projekta Evropske Unije koji je omogućio da se izvrši selekcija oko 80 talentovanih dečaka, što je upravo dovelo do toga da se javila potreba i za kvalitetnijim stručnim štabom.

„Naše ambicije su jasne, povećati kvalitet odbojke i polako napredovati do jednog nivoa kakav odgovara našem gradu“, kratko je rekao Lemajić.

Sportski Direktor, Branko Krstić, napomenuo je da se u klubu već nekoliko godina u nazad upešno radi sa mlađim kategorijama, a kao rezultate tog rada naveo osvajanje dve zlatne medalje na Prvenstvu Vojvodine, četiri srebrne medalje na Prvenstvu Srbije, kao i niz odigranih finalnih turnira.

Možda Vam se svidi i