Sremska Mitrovica – U okviru obeležavanja Svetskog dana borbe protiv HIV- a, u vremenskom periodu od 01. do 06. decembra, u skoro svim sremskaim opštinama, biće prikazan igrano – dokumentarni film o HIV- u „Borba i nada – sa HIV- om se može živeti“.

Film će biti prikazan i u Sremskoj Mitrovici u sredu, 01. decembra, sa početkom u 13 časova, u sali Centra za kulturu „Sirmiumart“.

Ovaj film je rađen u okviru omladinskog projekta Udruženja mladih aktivista Pećinci „INFORMIŠI SE O HIV-U“ sa ciljem da se promovišu zdravi i bezbedni stilovi života među mladima u sremskom okrugu.

Borba i nada Sa HIVom se moze ziveti

Akteri ovog jednočasovnog filma su ljudi svih generacija koji su se, svako na svoj način, suočili sa činjenicom da su zaraženi HIV-om, odnosno sidom i da sa ili bez podrške okoline, moraju da nastave da žive sa tim. Poruka filma je jasna, HIV ne sme da bude više tabu tema, o bolesti treba otvoreno govoriti, ali pre svega treba voditi računa o svom zdravlju i sprečiti da do bolesti uopšte dođe

Tekst za film napisao je Slobodan Stanković iz Pećinaca, dok režiju potpisuje Aleksander Bako iz Stare Pazove. U filmu igraju glumci iz čitavog Srema: Merima Radivojević, Bojan Naić, Jelena Vučkovac, Darko Tanacković, Marijana Đurović, Mladen Vasić, Nikolina Vujević, Milan Dudić, Aleksandra Kiuk, Nenad Knežević, Miodrag Maletić, Aleksandra Opačić, Stefana Budimirović, Tamara Pejić, Aleksandra Asurdžić, Slobodan Stanković, Saša Savić, Jelena Tomić, Aleksandar Babić, Milica Simić i Aleksander Bako.

Projekat sprovodi Udruženje mladih aktivista Pećinci kao jedina organizacija mladih u opštini Pećinci, a podržali su ga Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i lokalna samouprava opštine Pećinci u saradnji sa Somborskim edukativnim centrom i Novosadskim humanitarnim centrom uz podršku Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica u okviru kampanje MLADI SU ZAKON 2015.

Najava projekcija Plakat

Možda Vam se svidi i