Sremska Mitrovica – Od 3. novembra do 16. decembra u 15 gradova i opština u Srbiji biće organizovani edukativni karavani kako bi se poljoprivrednici što bolje upoznali sa Zakonom o predžetvenom finansiranju.

Kako se navodi u saopštenju, taj zakon koji je počeo da se primenjuje 1. juna 2015. izradilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine u saradnji sa Organizacijom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

psenica_zetva_ifaj

Zakon o predžetvenom finansiranju donet je da bi olakšao poljoprivrednim proizvođačima da dođu do novca kada im je najpotrebniji, a to je pre početka poljoprivrednih radova.

U saopštenju EBRD-a i FAO-a se ističe da su kreditori komercijalne banke i industrija, trgovinske kuće, i da poljoprivrednici ta dobijena sredstva vraćaju prema ugovoru sa poveriocima u novcu ili robi.

Edukativni karavani biće organizovani u Sremskoj Mitrovici, Kuli, Bečeju, Bačkoj Topoli, Subotici, Zrenjaninu, Subotici, Sečnju, Kikindi, Pančevu, Jagodini, Kovinu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Inđiji.
Izvor: Tanjug

Možda Vam se svidi i