Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući odžana svečanost povodom dodele Novembarskih nagrada, najvažnijeg društvenog priznanja u Sremskoj Mitrovici, a takođe dodeljene su i Plakete Grada Sremska Mitrovica.

Prisutnima se prilikom svečanosti prvo obratio Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović koji je pozdravio sve prisutne a potom je usledilo obraćanje Milana Kovačevića, predsednika Skupštine grada, kojem je pripala čast da dobitnicima uruči priznanja.

Ove godine dodeljene su ukupno tri Novembarske nagrade i šest Plaketa grada. Novembarsku nagradu za doprinos razvoju grada dobio je Miodrag Milošević, vlasnik vinarije “Probus”, Goran Stanković direktor Hrana produkt-a za dostignuća u oblasti privrede i Dragan Đorđević, rukovodilac Kulturno umetničkog društva “Branko Radičević” za doprinos razvoju kulture u Sremskoj Mitrovici i osnivanje Srem folk festa.

Plakete grada dodeljene su pojedincima i preduzećima koja su tokom prošlogodišnjih majskih poplava dali veliki doprinos i pomoć u odbrani grada, a dodeljena je i nagrada za doprinos u oblasti bezbednosti u saobraćaju.

Plakete za pomoć u odbrani grada tokom majskih poplava dodeljene su Aleksandru Nikoliću, rukovodiocu tehničkog sektora JP “Voda Vojvodine”, Vodprivrednom preduzeću “Hidrograđevinar”, VP “Sava”, VP “Regulacija” DVP “Hidrosrem”. Nagradu za doprinosu oblasti bezbednosti u saobraćaju dodeljena je Mirku Vukošić.

Na kraju svečanosti prisutnima se obratio Dragan Đorđević, koji se u ime KUD „Branko Radičević” i u ime ostalih nagrađenih zahvalio na dodeljenim nagradama.

Novembarska nagrada je gradsko priznanje, a dodeljuje se svake druge godine počev od 2009. godine, građanima u znak priznanja za značajna dostignuća u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta, kao i za poseban doprinos na afirmaciji grada. Dodeljuju se od 2009. Godine I to svake druge godine.

Plaketa Grada dodeljuje se pravnim licima i građanima koji su se posebno istakli svojom delatnošću na humanitarnom, kulturnom i drugom planu. Nagrada podrazumeva uručenje diplome. Inicijativu za dodelu nagrada i drugih priznanja pokreću preduzeća, ustanove, organizacije i građani.

Možda Vam se svidi i