Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica potpisao je ugovor sa Komesarijatom za izbeglice koji podrazumeva kupovinu 14 kuća sa okućnicom za izbegla lica sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, koja još uvek nemaju rešeno stambeno pitanje.

Ukupna vrednost ovog ugovora iznosi 154 miliona evra, a lokalna samouprava će konkurs za kupovinu kuća sa okućnicom raspisati do kraja godine, potvrdio je Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Kako je objasnio Janković pored ovog projekta kojim će biti obezbeđeno 14 kuća sa okućnicom, lokalna samouprava zajedno sa republičkom Vladom 2016. godine obezbediti još 40 stanova za izbegla lica.

sigurna_kuca

“Sledeće godine ulazimo u jedan veliki projekat sa državom Srbijom, a to je izgradnja 40 stanova za socijalno stanovanje u zaštićenim usloima i verujem da ćemo kroz ovaj projekat koji je sada aktuelan i naredne godine sa izgradnjom tih 40 stanova u velikoj meri rešiti stambeno pitanje lica koja imaju status izbeglica na teriroriji našeg grada”, rekao je Janković.

Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica trenutno ima nešto vise od 200 lica sa statusom izbeglica.

Možda Vam se svidi i