Srbija – Sremska Mitrovica – Do kraja ove grejne sezone neće biti električne energije, izjavio je danas direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović.

Obradović je izjavio da je elektroenergetski sistem stabilan i da je Elektroprivreda Srbije donela niz dobrih poslovnih odluka koje su omogućile da do poskupljenja ne dođe. EPS je kupovao struju u trenutku kada je ona bila jeftina, a prodavao kada je skupa.

Prema rečima Obradovića deponije su na dobrom nivou, a za svaki slučaj EPS je obezbedio i dodatne količine uglja iz uvoza.

struja

„Građani mogu da budu spokojni i EPS će biti i dalje stabilan snabdevač električnom energijom. Definitivno neće doći do poskupljenja električne energije u toku celog zimskog perioda i grejne sezone“, poručio je Obradović.

On je, za TV Pink, rekao da čak u poslovnim planovima EPS-a za celu 2015. godinu nisu planirana poskupljenje električne energije, ali i da će se na kraju prvog kvartala ove godine odraditi nova finansijska analiza i pripremiti finansijski plan reorganizacije.

Možda Vam se svidi i