Sremska Mitrovica – Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije danas u Sremu na snazi crveni meteo alaram praćen upozorenjem da je u toku dana moguća lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina.

Crveni meteo alarm se uvodi kada temperature vazduha dostignu i prestignu 38 stepeni Celzijusove skale, a kako stoji na sajtu RHMZ on označava vrlo opasno vreme. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Dok je na snazi crveni meteo alarm moguća je pojava ozbiljnih problema u snabdevanju električnom energijom, kao i problem u saobraćaju. Ekstremno povoljni su vremenski uslovi za pojavu šumskih i drugih požara.

METEO ALARM

Pored crvenog meteo alarma iz RHMZ Srbije upozoravaju na mogućnost pojave lokalne grmljavine sa ili bez padavina. Postoji rizik od udara groma i lokalna pojava intezivnih pljuskova, bujica i jakih udara vetra sa štetama na pokretnoj i nepokretnoj imovini.

Prema najavi RHMZ Srbije u Sremskoj Mitrovici danas sunčano i tropski toplo. Maksimalna dnevna temperatura danas će iznositi 36 stepeni Celzijusovih. Sutra blagi pad temperature i ukidanje crvenog meteo alarma. Minimalna dnevna temperatura 20, maksimalna dnevna 29°C.

Možda Vam se svidi i