Sremska Mitrovica – Narednog vikenda na igralištu “Partizan” u Sremskoj Mitrovici održaće se treći po redu Sirmium Rocks Fest.

Festival će trajati dva dana, tačnije u petak 31. jula i subotu, 1. avgusta, a kao i prethodnih godina okupiće mnoga poznata imena srpske muzičke scene.

Novina na ovogodišnjem Festivalu jeste i nastup jednog od najpoznatijih srpskih DJ-eva, Marka Nastića koji će Mitrovčane razdrmati elektronskom muzikom.

Sama ideja o održavanju Sirmium Roks Fest-a proistekla je iz festivala Enter koji se u našem gradu održavao do nekoliko godina. Cilj festivala jeste da animira sve lokalne bendove, kao i bendove iz okruženja koji su još uvek neafirmisani i kojima se ovde pruža prilika da po prvi put nastupe na većoj bini i pred velikim brojem ljudi. Cela priča o festivalu dobila je na veličini najavljenim nastupima dobro poznatih i afirmisanih bendova.

Program:

Festival će otvoriti pobednici ovogodišnjeg Belgrade Demo Festa, duo J & M. Publici će se predstaviti i mlada autorka u usponu Tamara Kim Žebic. Slede dobro poznati Svi Na pod, novosadski raggamuffin sastav MadRed, i kao nosilac prvog dana ovogodišnjeg festivala, DJ Marko Nastić.

marko nastic

Za razliku od prvog, koji će ove godine u značajnoj meri biti prožet elektronskim, drugi dan biće obeležen gitarskim zvukom. Pored nekoliko predstavnika sremskomitrovačke scene: punk sastava Boneshaker, heavy-power metalaca Amor’s Arrows, uveliko koncertno aktivnih Shejdi Kruu i Kofein, nastupiće bend Iskaz, a posle dugo godina, u Sremskoj Mitrovici sviraće Goblini.

Početak prve koncertne večeri fetsivala zakazan je za 20:30 časova, a druge u 20 časova.

goblini

Možda Vam se svidi i