Sremska Mitrovica – U susret grejnoj sezoni koja zvanično počinje 15. oktobra, u sremskomitrovačkom naselju KPD u toku su radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže.

Tim povodom Slavko Sladojević, direktor JKP „Toplifikacija“ Sremska Mitrovica i Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice danas su obišli pomenute radove, koji se prema njihovim rečima odvijaju po planu.

„Ove godine je započeta rekonstrukciju toplovodne mreže u naselju KPD. Planirana je zamena toplovodne mreže u dužini od 7,5 kilometara, u pitanju je veoma značajna investicija, a radovi će se odvijati u narednih nekoliko godina“, rekao je Slavko Sladojević.

radovi2

On je dodao da su prvobitno, radovi na zameni toplovodne mreže počeli 2008. godine, kada je zamenjeno 650 metara, a da će isto toliko biće zamenjeno i u ovoj godini.

„Ove godine zamenićemo još 650 metara toplovodne mreže, a kompletna mreža biće zamenjena u naredne tri godine. Takođe, u planu za ovu godinu je opremanje svih zgrada naselju KPD kalorimetrima kao i zamena jednog kotla koji je dotrajao“, rekao je Sladojević.

Vrednost ovih investicija je oko 19 miliona dinara a finansiraju se iz budžeta JKP „Toplifikacija“.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović se prilikom obilaska radova osvrnuo i na značaj povećanja energetske efikasnosti sistema za grejanje, koji će planiranim radovima biti ostvarena.

„Velika intervencija je u toku u naselju KPD, koja za cilj ima povećanja energetske efikasnosti našeg sistema za grejanje. Naselje KPD je najveći potrošač toplotne energije po kvadratu, zbog toplovodne mreže ali i objekata koji pripadaju staroj gradnji, i sledeći korak ka povećanju energetske efikasnosti je svakako izgradnja podstanice“, rekao je Nedimović.

radovi

On je dodao i to da je bilo dosta kontraverzi oko načina naplate grejanja u prethodnom periodu, zbog računa koji su stizali na kućne adrese potrošača i naglasio da se cena grejanja u ovoj sezoni neće menjati.

„Dosta kontroverzi je bilo u prethodnih godinu – dve. Ono što je najvažnije, za sezonu koja sledi, je da neće biti povećanja cena toplotne energije za građane koji se greju na daljinsko grejanje u Sremskoj Mitrovici i da neće biti naplate po utrošku, nego po kvadratu, ali će se povećati disciplina naplate“, rekao je Nedimović.

Možda Vam se svidi i