Sremska Mitrovica- Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije donela je odluku da nastavi štrajk, odlučivši da ne potpiše Poseban kolektivni ugovor i sporazum o rešavanju spornih pitanja u prosveti zato što ne postoje čvrste garancije da će dogovoreno biti i ispunjeno, ističe se u saopštenju.

„Jasno je da ne pristajemo na potpisivanje Sporazuma, koji nam ne znači ništa i koji je ponižavajući za sve prosvetne radnike. Unija zahteva da odmah potpise PKU jer na to ima zakonsko pravo, ucena da se prvo potpise Sporazum , pa onda PKU nije pravno utemeljena.
U Sporazumu Unija ne prihvata tacku 2, i insistira na definisanju novčanog iznosa u visini jednog prosečnog licnog dohotka, kao i na definisanju rokova isplate. Takođe je važno da se ta novčana pomoć primenjuje do usvajanja platnih razreda“, navodi se u saopštenju USPRS.

Kako je za radio Ozon rekla Dobrila Gmizić, predsednik Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, u Sremskoj Mitrovici 11 škola pripada USPRS-u i sve škole će nastaviti sa strajkom.
Tu su: Mitrovačka gimnazija, Ekonomska škola, OŠ „Jovan Popovic“, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, osnovne škole u Laćarku i Martincima kao i OŠ „Boško Plakovljević Pinki“ i delimično srednja medicinska škola „Draginja Nikšić“ i Prehrabeno-tehnološka škola.

„Nas pregovarački tim čine isključivo prosvetni radnici, ne zastupaju nas profesionalci, ali smo dosledni i odgovorni, pošteno zastupamo interese prosvetnih radnika i kao sindikat čuvamo svoj obraz i obraz svojih kolega.
O drugim sindikatima ne želim da komentarišem, vreme je da njihovo članstvo stavi prst na celo i postavi sebi nekoliko pitanja, a koja su to pitanja sami treba da znaju“, rekla je Gmizić.

Možda Vam se svidi i