Čalmanci dobijaju parking ispred osnovne škole

Sremska Mitrovica – U sremskom selu Čalma u toku su radovi na izradi deset parking mesta ispred osnovne škole “Sveti Sava”, kao i dva parking mesta ispred seoske apoteke.

Radove izvodi sektor za Održavanje infrastrukture u seoskim mesnim zajednicama koji se nalazi u okviru Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica, a obuhvataju betonažu ukupno 100 metara kvadratnih.

“Sve što se uradi u selu je dobro i važno. Parking ispred škole omogući će nastavnicima da se ne parkiraju u dvorištu škole i blokiraju prilaz u školu, kao što su do sada činili”, rekao je Slobodan Kekić, meštatnin Čalme.

calma parking

Preko puta škole nalazi se autobusko stajalište, koje je prema rečima ovog meštanina mesto na kojem mnogi Čalmanci parkiraju svoja vozila i tako prave još jedan problem učenicima ove škole.

Kako se pešački prelaz nalazi upravo između autobuskog stajališta i škole, deca koja se kreću u školu često su u opasnosti jer ih vozači koji se kreću putem ne vide od parkiranih vozila na stajalištu. Izgradnjom parking mesta ispred škole i ovaj problem biće trajno rešen.

calma parking3

Borislav Babić, predsednik saveta Mesne zajednice Čalma kratko je rekao da će ovi parkinzi u velikoj meri doprineti meštanima sela i da se savet Mesne zajednice u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica i nadležnim institucijama konstantno radi na podizanju kvaliteta života svih meštana ovog sremskog sela.

Ukupna vrednost radova u Čalmi iznosi 450 hiljada dinara sa PDV-om.

You May Also Like