Sremska Mitrovica – U zgradi lokalne samouprave grada Sremska Mitrovica danas je i zvanično počelo zaključivanje Ugovora o subvencionisanju prevoza.

Subvencionisanje prevoza građana je odluka koja je doneta pre dve godine kao deo Strategiji razvoja socijalne zaštite. Na osnovu ove odluke svi stanovnici Sremske Mitrovice i sela koja pripadaju gradu stariji od 65 godina, ratni vojni invalidi, slepa lica i njihovi pratioci ostvaruju pravo na subvencionisanu vožnju na teritoriji grada Sremska Mitrovica.

10968280_1535968446656099_1631315688_n

Načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine, Željko Novaković objasnio je da subvencionisane vožnje u suštini znači da je ovim grupama ljudi koji ispunjavaju uslove autobuski prevoz na teritorij grada potpuno besplatan. On je naglasio da je procedura za dobijanje povlastica jednostavna i da osim 300 dinara koliko je potrebno za izradu legitimacije i jedne slike svi koji ostvaruju prava nemaju drugih izdataka, ali ni komplikovanih procedura kroz koje bi morali proći.

„Povlastice za subvencionisanu vožnju važe od datuma potpisivanja ugovora, pa tokom cele godine. Građani koji steknu uslov tokom ove godine, takođe mogu da dobiju povlastice“, rekao je Novaković.

Zaključivanje Ugovora o subvencionisanju prevoza građana starijih od 65 godina, vojnih invalida, civilnih invalida rata i slepih lica i njihovih pratilaca, biće organizovano u četvrtak i petak, 5. i 6. februara ove godine, u vremenu od 07:00 do 17:00 časova i u subotu 7. februara od 8:00 do 12:00 časova, u sali II Gradske kuće. Prilikom zaključenja Ugovora korisnici subvencija moraju priložiti fotokopiju lične karte. Osim toga korisnici subvencija moraju pripremiti i jednu fotografiju i 300,00 dinara koje će priložiti na šalteru Autobuske stanice.

Prošle godine pravo na povlašćenu vožnju ostvarilo je oko 3.000 stanovnika opštine Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i