Sremska Mitrovica – “Život je ono što od njega napravimo. I Srbija je ono što od nje napravimo.” tema je ovogodišnjeg, jubilarnog desetog po redu nacionalnog takmičenja “Besede u Zoranovu čast” koje se održava u znak sećanja na život i viziju Zorana Đinđić.

Po drugi put, kvalifikaciono takmičenje će se održati i u Sremskoj Mitrovici i to u nedelju, 1. marta na velikoj sceni pozorišta „Dobrica Milutinović“, sa početkom u 17:00 časova.

Tim povodom danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana konferencija za medije. Na kanferenciji su govorili dr Miroslav Kendršić iz Demokratske stranke, član organizacionog odbora takmičenja Milorad Popadić, Nataša Tanasković, bivši stipendista fondacije „Dr Zoran Đinđić“ i Nikola Budošan, predstavnik Demokratske omladine Sremska Mitrovica.

Do sada se za učestvovanje prijavilo 6 takmičara, a prema rečima jednog od članova organizacionog odbora takmičenja „Besede u Zoranovu čast“, Milorada Popadića, očekuje se da taj broj bude veći.

Pored Sremske Mitrovice, kvalifikaciona takmičenja će se održati i u Beogradu, Senti, Smederevskoj Palanci, Nišu, Užicu, Pančevu, Novom Sadu, Vladičinom Hanu, Leskovcu, Kragujevcu.
Finale će biti organizovano 12. marta 2015. u Beogradu.

Takmičenje u besedništvu u čast Zorana Đinđića organizovano je prvi put 2006. godine u Kikindi, promovišući vrednosti moderne i evropske Srbije koje je definisao upravo dr Zoran Đinđić.

Informacije o pravilima takmičenja, rasporedu kvalifikacija i načinu prijavljivanja mogu se pogledati na: www.ds.org.rs/besednistvo.

Možda Vam se svidi i