Sremska Mitrovica – Uprkos tome što je završetak radova na izgradnji sportske balon sale u Jarku planiran za početak maja, zvaničan kraj radova i puštanje sale u rad može se očekivati tek krajem meseca.

Sredinom decembra prošle godine počeli su prvi radovi na izgradnji sportske balon sale u okviru osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Jarku. Svi radovi su do sada već prema planu trebali biti završeni, ali prema rećima direktora škola, Zorana Đurića to se još uvek nije desilo.

“Radovi su se malo odužili, rokovi se produženi, pa se zvanično useljenje u salu i početak rada u njoj odložu za kraj maja meseca. Između 23. i 25. maja trebali bi već početi da koristimo salu”, rekao je Đurić.

12
Decembar 2014. godine, početak radova.

Na sali su završeni svi grubi radovi, postavljena je celokupna konstrukcija, izliven je beton, uvedena je kanalizacija. Takođe završeni su radovi priključivanja na vodovodnu mrežu, a trenutno je u toku postavljanje sanitarija.

Sportska balon sala se gradi između zgrade osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“ i školskog sportskog terena u selu Jarku, a pored nastavnih i vannastavnih aktivnosti koje će učenici ove škole realizovati u sali, ona će biti dostupna za korišćenje svim žiteljima ovog sremskog sela.

Izgradnja sportske balon sale u Jarku predstavlja najveću investiciju vezanu za obrazovanje od strane lokalne samouprave u 2014. godini, a novčana sredstva u iznosu od 21 miliona dinara za izgranju pored Grada Sremska Mitrovica, obezbedila je i Autonomna Pokrajina Vojvodina.

Selo Jarak ima više od 2000 stanovnika i 180 đaka koji pohađaju osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“, do sada u ovom selu nije postojala sportska sala zatvorenog tipa.

11

Možda Vam se svidi i