Sremska Mitrovica – Amadeus bend održao je u subotu u diskoteci Nox u Sremskoj Mitrovici humanitarni koncert za pomoć Opštinskom udruženju osobama sa autizmom iz Sremske Mitrovice.
Koncertu je prethodila dodela paketića koja je bila organizovana u prostorijama Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici.

Imajući u vidu da nekoliko zaposlenih u mitrovačkom KPZ- u ima decu koja boluju od autizma, rukovodstvo ove ustanove je došlo na ideju da im pomogne na ovakav način.

„S obzirom da u okviru KPZ imamo zaposlene čija deca boluju od autizma, došli smo na ideju da Amadeus bend, sa kojim smo sarađivali i ranije, podrži Opštinsko udruženje osoba sa autizmom i pomogne im tako što će održati jedan humanitarni koncert u Sremskoj Mitrovici, a deo novca od prodatih ulaznica uplatiće na račun ovog udruženja“, rekao je Aleksandar Alimpić, upravnik KPZ Sremska Mitrovica.

On je dodao da se ovde neće staviti tačka i da će se sa sličnim akcijama, koje će imati humanitarni karakter, nastaviti i u budućnosti.

Izražavajući zadovoljstvo ovim gestom, Tatjana Garunović, potpredsednik Opštinskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom je za radio „Ozon“ rekla da je ovo prvi put da se deci, koja su članovi ovog udruženja, na ovakav način obezbede pokloni.

„Veoma smo zahvalni Amadeus bendu, gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na tome što su nam izašli u susret. Danas je ovim gestom usrećeno oko 30 dece“, rekla je Garunović.

tekst

Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu je rekao da se lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovici uvek odaziva kada su ovakve akcije u pitanju.

„Grad Sremska Mitrovica se uvek odaziva na akcije koje imaju humanitarn karakter. Za večerašnji koncert Grad je kupio jedan deo ulaznica i prihod od tih ulaznica biće uplaćen na račun Udruženja za pomoć osobama sa autizmom“, rekao je Nedić.

On je dodao da je zahvalan upravi mitrovačkog KPZ ali i članovima Amadeus benda koji su se odazvali pozivu.

„Zahvalni smo svima koji su učestvovali u ovoj humanitaroj akciji. Grad Sremska Mitrovica će i u buduće nastaviti da podržava i učestvuje u organizaciji ovakvih akcija“, rekao je Nedić, dodajući da lokalna samouprava Grada već ima utvrđen plan pomoći ovom udruženju za narednu godinu.

Članovi Amadeus benda su tokom svoje dugogodišnje karijere održali veliki broj humanitarnih koncerata, a kako je za radio „Ozon“ rekao Bojan Tasić Džaja, pevač ovog benda, poenta humanitarnih akcija je da bar na trenutak izmame nečiji osmeh.

„Mi smo večeras u saradnji sa KPZ Sremska Mitrovica i predstavnicima Grada Sremska Mitrovica organizovali dodelu novogodišnjih paketića za decu koja boluju od autizma i moram da priznam da mi je vrlo drago što smo videli osmehe na njihovim licima, a to je i poenta kada se baviš humanitarnim radom, da nekog učiniš srećnim bar na trenutak“, rekao je Tasić.

Kako smo saznali od Ilije Nedića, načelnika Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, članovi Amadeus benda su odlučili da se odreknu dela zarade od prodaje ulaznica, takođe u korist mitrovačkog Udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

Možda Vam se svidi i