AD “Putevi” traže poslednju šansu

Sremska Mitrovica – Prema pisanju “Dnevnika” među 23 preduzeća iz Vojvodine koja se bore da uđu na spisak za zaštitu države od poverilaca nalazi se i sremskomitrovačko preduzeće AD “Putevi”.

Kako se navodi u “Dnevniku” još uvek se tačno ne zna koja će se to preduzeća naći na spisku preduzeća koje će država, i posle 31. maja, zaštititi od prinudne naplate poverilaca i izvesnog stečaja, ali ono što se sa sigurnošću može reći jeste da se čak 97 preduzeća bori za samo 16 mesta na spisku.

putevi4

Pored sremskomitrovačkih “Puteva” šansu da ih država zaštiti i da nađu strateške partnere traže i „Petrohemija”, proizvođač letelica „Utva” i Industrija stakla iz Pančeva. Od poljoprirednih preduzeća tu su „Vršački vinogradi”, „Jadran” iz Nove Gajdobre, „Bačka”„ iz Sivca, „7. juli” iz Siriga, „Dolovo” iz Dolova, „Omoljica” iz istoimenog mesta, „Mladi borac” iz Sonte, „Bratstvo i jedinstvo” iz Neuzine, „Mlada Bosna” iz istoimenog naselja i „Vojvodina” iz Starčeva „Seme Tamiš“ iz Pančeva.

Rasplet sudbine čekaju i „Vojvodinaput–Bačkaput” i ZGOP iz Novog Sada, „Rudnik” iz Kovina, „Boreli” i „Severtrans” iz Sombora, „Dnevnik holding”, „Hipol” iz Odžaka i „Majevica” iz Bačke Palanke.

You May Also Like