Sremska Mitrovica – Tokom ovogodišnjeg letnjeg raspusta Gradska uprava za obrazovanje u saradnji sa nekoliko osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Sremska Mitrovica radila je na uređenju škola i njihovom pripremanju za novu školsku godinu.

Radovi su izvođeni kako u gradskim školama, tako i u školama u seoskim sredinama, a njihova ukupna vrednost iznosi 10 miliona dinara. Sva sredstva obezbeđena su iz budžeta Grada.

“Tokom letnjeg raspusta odmarala su se samo deca, ali sve škole su radile punom parom, kao i Gradska uprava za obrazovanje. Ovo nam je bila idealna prilika da uredimo škole i uradimo sve ono što je potrebno za neko redovno i normalno funkcionisanje učenika tokom čitave školske godine”, rekla je Mirjana Pjevac, načelnica Gradske uprave za obrazovanje tokom današnje posete školama.

Pjevac je rekla da se preko leta dosta uradilo, ali da će se radovi na uređenju osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada nastaviti i naredne godine.

Što se konkretnih radova tiče u Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki” urađeni su podovi u tri učionice namenjene đacima prvacima u matičnoj školi, kao i u školi u Grgurevcima u kojoj su zaključno sa ovim radovima svi podovi u učionicama sređeni. Vrednost ovih radova iznosi 623.000, dinara, dok je za nameštaj za ovu školu izdvojeno 217.000 dinara.

IMG_0264

Podovi su takođe uređeni i u Osnovnoj školi “Dobrosav Radosavljević Narod” u Noćaju, a vrednost tih radova iznosila je 621.000 dinara.

U Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” zamenjeni su radijatori u sali za fizičko za čega je izdvojen ukupno 420.000 dinara. U OŠ “Slobodan Bajić Paja” rekonstrisani su toaleti i to je bila najskuplja investicija koja je koštala 2,5 miliona dinara. Pored radova na toaletima škola i dvorište su ograđeni za čega je izdvojeno 1.850.500 dinara.

U laćaračkoj osnovnoj školi “Triva Vitasović Lebarnik” sanirana je stolarija za čega je iz budžeta Grada izdvojeno 361.500 dinara, dok su u ŠOSO “Radivoj Popović” sanirani krovni prozori centralno grejanje i oluci. Vrednost ovih radova iznosila je 699 hiljada dinara.

U “Mitrovačkoj gimnaziji” odrađeni su molersko farbarski radovi, kao i sanacija podova na celokupnom drugom spratu objekta za čega je opredeljeno 898 hiljada dinara.

IMG_0262

Za sređivanje i opremanje kabineta za kuvare u Srednjoj ekonomskoj školi “9. Maj” izdvojeno je 1.200.000 dinara, dok je za sanaciju vrata u objektima Srednje tehničke škole “Nikola Tesla” izdvojeno 150.000 dinara.

IMG_0268

U Prehrambeno šumarskoj i hemijskoj školi izvođeni su radovi na fiskulturnoj sali koji su obuhvatali radove na parketu i krovu za čega je izdvojeno ukupno 781.112 hiljada dinara.

Možda Vam se svidi i