Sremska Mitrovica – Ovogodišnji dobitnici najprestižnije, sportsko vazduhoplovne nagrade, statue „Zlatnog orla“ su Branislav Krčedinac iz Sremske Mitrovice – raketni modelar i Goran Đurković – paraglajderista.

dobitnici-zo---kredinac-i-d

Najbolji u neletačkoj grani vazduhoplovnog sporta, bio je Branislav Krčedinac (Aeroklub „Sremska Mitrovica“). Krčedincu je ovo prva titula najuspešnijeg sportskog vazduhoplovca. Kao raketni modelar osvojio je titulu pobednika svetskog kupa u klasi S6A (rakete sa trakom) i treće mesto u klasi S9A (žiroskop), a u domaćim takmičenjima postao je državni prvak. Sve to je bilo dovoljno da se Krčedinac, po prvi put, domogne najprestižnije nagrade u vazduhoplovnom sportu.

Raketno modelarstvo je sportsko-tehnička disciplina u kojoj se pokazuje i umeće takmičara koji sam pravi svoju takmičarsku raketu.

Pored statue „Zlatni orao“ i zlatne plakete, Vazduhoplovni savez Srbije, dodeljuje nagrade najbolje plasiranim sportistima za svaku vazduhoplovnu granu posebno. Prvoplasirani dobijaju plaketu „Zlatni orao“, dok drugo i treće plasirani, dobijaju diplome zlatnog orla.

Možda Vam se svidi i