Sremska Mitrovica – JKP „Komunalije“ i ove godine spremno će dočekati sneg.

Bez obzira što snega još uvek nema, a prema meteorološkim prognozama neće ga ni biti do kraja godine zimska služba JKP „Komunalije“ je u potpunosti spremna da odgovori zahtevima koji budu stavljeni pred njih kada s prvim padavinama.

komunalci ciste sneg

„Vozila koja koristimo tokom zime kako za čišćenje snega, tako i za druge poslove su spremna i ona koja smo koristili prethodnih godina, kao i jedno novo vozilo koje je nabavljeno putem javne nabavke u toku 2014. godine“, rekao je direktor JKP “Komunalije” Radoslav Jevremović.

Jevremović je dodao da je nabavljena so za posipanje površina radi bržeg topljenja snega, kao i rizla koja se pospia po površinama radi povećanja trenja.

„Sve što se tiče zime i snega naše  preduzeće ništa neće iznenaditi, potpuno smo pripremljeni, pratimo vremensku prognozu i čim se javi potreba za tim naša zimska služba će reagovati“, za kraj rekao je Jevremović.

Za prvi sneg spremno je i sremskomitrovačko preduzeće „Sirmijumput“.

„Sve je spremno, i oprema i mehanizacija, i mi ćemo reagovati u skladu sa vremenskim uslovima“, rekao je Dušan Drljača direktor ovog mitrovačkog preduzeća preduzeća.

On je dodao da je zimska sezona počela 15. novembra i traje do 31. marta, ali se početak i kraj rada zimskih službi prilagođava vremenskim uslovima.

„Od početka zimske sezone imali smo nekoliko dana kada je temperatura bila ispod četiri stepena i tada su zimske službe bile u prvom stepenu pripravnosti i so je posipana na kritičnim deonicama“, rekao je Drljača.

Javnom nabavkom za održavanje puteva za zimsku sezonu na teritoriji Sremske Mitrovice izvođač radova je preduzeće “Putevi AD“ iz Sremske Mitrovce.

Preduzeće “Putevi AD” ove sezone imaće na raspolaganju 3 kamiona sa ralicama za sneg, tri kamiona sa rasipačima soli, utovarivač Grejder i kamion sa rol barom, a biće obezbeđena neprekidna dežurstva, što znači da će ekipe izlaziti na teren kada god to bude bilo potrebno.

 

Možda Vam se svidi i