Zbog manjih budžeta nema novogodišnjih paketića u svim mesnim zajednicama

Sremska Mitrovica – Dok pojedine mesne zajednice sa teritorije grada Sremska Mitrovica organizuju dodelu paketića deci, neke zajednice zbog smanjenog budžeta ove godine to nisu u mogućnosti.

Laćarak, najveća mesna zajednica u Sremskoj Mitrovici ove godine obezbedila je 238 paketića koje će dobiti sva deca koja idu u predškolsku ustanovu u tom selu. Paketiće deci je obezbedila i MZ Bešenovo gde će paketiće dobiti sva deca, od novorođenih pa do uzrasta 4. razreda osnovne škole, ukupno njih 75. U mesnoj zajednici Jarak obezbeđeno je 17 paketića za decu predškolskog uzrasta koji će biti podeljeni 22. decembra. Mesna zajednica Manđelos u saradnji sa gradom Sremska Mitrovica obezbedila je 160 paketića za decu od novorođenih, pa do uzrasta 8. razreda.

paketici-svi1

Predsednik mesne zajednice Mačvanska Mitrovica, Miloš Kovač za Ozon radio rekao je da zbog budžeta zajednice koji je čak tri puta manji nego prošle godine nisu u mogućnosti da novogodišnjim paketićima obraduju najmlađe stanovnike te mesne zajednice, ali je dodao da je u prethodnom periodu iz budžeta zajednice izdvojena određena suma novčanih sredstava koja su dodeljena predškolskoj ustanovi „Lane“ u Mačvanskoj Mitrovici.

Mesne zajednice Salaš Noćajski, Noćaj, Veliki Radnici dodelu paketića ostavljaju za kraj januara, tačnije te mesne zajednice podelu poklon paketića deci organizovaće za Svetog Savu, 27. januara.

Budžeti mesnih zajednica kojih je na teritoriji opštine grada Sremska Mitrovica 34 ove godine su manji nego prošlih godina, što je glavni razlog zbog koga pojedine mesne zajednice ove godine neće paketićima obradovati najmlađe stanovnike svojih zajednica.

You May Also Like