„Pauk“ Mačvanima „pojeo“ automobile

Sremska Mitrovica – Problem o kojem smo u nekoliko navrata već pisali, a koji još uvek nije rešen jeste nedostatak parking mesta u Mačvanskoj Mitrovici, kod pešačkog mosta.

Pre nekoliko dana pojedine vlasnike vozila koji su se parkirali u samomo centru Mačvanske Mitrovice sačekalo je neprijatno iznenađenje kada su saznali je njihovo vozilo odnelo popularno nazvano “pauk” vozilo Parking servisa.

Na pozive meštana ovog mesta koji su se žalili na pogrešno parkirana vozila Parking servis je nekoliko dana svojim vozilom uklonjao sva nepropisno parkirana vozila koja su najčešće ostavljana parkirana pored puta i time ometala normalno odvijanje saobraćaj, kao i vozila parkirana na javnim zelenim površinama.

parking

Uređen parking, sa označenim mestima za taksi vozila i za vozila sa osobama sa invaliditetom, koji postoji u centru Mačvanske Mitrovice ne zadovoljava potrebe koje su već neko vreme mnogo veće, od broja mesta za parkiranje koje nudi ovaj parking.

Pored ovog parking koji se nalazi odmah kod pešačkog mosta, postoji još jedan parking samo nekoliko metara dalje, iza crkve. Ovaj parking je bio namenjen zaposlenima u brodogradilištu, međutim kako brodogradilište godinama ne radi, tačnije kako te zgrade brodogradilišta njegov novi vlasnik nije otkupio, parking su počeli da koriste svi, međutim još uvek nisu zadovoljene potrebe Mačvana za mestima za parkiranje.

Milan Kovačević, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica rekao je da su ga nakon akcije Parking servisa zvali građani koji su se žalili i dodao da će u narednom periodu obaviti razgovor sa gradonačelnikom grada, Branislavom Nedimovićem o ovom problemu i pokušati naći neko adekvatno rešenje, jer periodično uklanjanje vozila Parking servisom ne predstavlja trajno rešenje ovog za Mačvane velikog problema.

Iz mesne zajednice Mačvanske Mitrovice još tokom prošle godine su rekli da se nadaju da će problem parkiranja biti rešen s obzirom da su podneli zahtev za izgradnju novog parkinga, međutim problem nije rešen tokom 2014. godine, a još ne zna se da li će rešenja biti ni u narednoj godini.
Da podsetimo, kazna za parkiranje na zelenim površinama iznosi 2500 dinara.

You May Also Like