Sremska Mitrovica – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila Srbije, u cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, sprovelo je preventivno – propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom, “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Akcija je sprovedena u periodu od 23. do 28. juna, a provere tehničke ispravnosti vozila su bile besplatne.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija je vršila pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivala na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju.

Posebno su se proveravali uređaji za upravljanje i zaustavljanje, uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatici i svetlosno-signalni uređaji, kao i poštovanje pravila saobraćaja.

Iz AMSS Sremska Mitrovica obaveštavaju da je tokom ove akcije u njihovoj poslovnici u Sremskoj Mitrovici pregledano ukupno 21 vozilo. Od ukupnog broja, broj neispravnih vozila je 6, od kojih su kod 3 vozila uočene neispravne pomoćne kočnice, kod 2 vozila uočene su neispravne radne kočnice, a kod jednog vozila uočen je i zazor na sponama.

Kod pojedinih vozila koja su prošla tehnički pregled uočeni su manji nedostaci na uređajima za osvetljenje.

Osnovni cilj ove akcije je bio da se proverom tehničke ispravnosti vozila, uoče i blagovremeno otklone tehničke neispravnosti kod vozila, čime bi se ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Osim pomenutog, znatno će biti povećan i stepen ispravnosti vozila na našim putevima, saopšteno je iz AMSS.

Možda Vam se svidi i