Sremska Mitrovica – Završen glavni projekat za izgradnju nove osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici.

Projekat izgradnje nove škole sastoji se iz dve faze, prva faza koja obuhvata rušenje fiskulturne sale i kabineta za tehničko obrazovanje i početak izgradnje nove škole na tom mestu. Nakon završetka ove faze čija vrednost  radova se procenjuje na 246.240.000,00 dinara, počela bi druga faza koja obuhvata rušenje ostatka zgrade postojeće škole, izgradnju fiskulturne sale, kabineta za tehničko, kuhinje, trpazarije, produženog boravka. Vrednost izrade ovog dela radova je procenjen na 123.120.000,00 dinara, što bi značilo da ukupan projekata izgradnje nove škole na mestu postojeće iznosi 369.360.000,00 dinara.

„Dobra strana ovog projekta je što dok bi se gradi0 jedan deo, nastava bi se normalno odvijala u postojećim prostorijama, a nakon završetka te prve faze koji obuhvata izgradnju učionica, nastavu bi preselili u nove prostorije, a ostatak škole se ruši, što u suštini znači da bi učenici bili uskraćeni samo za fiskulturnu salu i da ne bi bilo potrebe da se prebacuju u druge škole. Što se tiče nas kao uprave škole, mi smo svoj deo posla odradili, bar ono što je bilo u našoj mogućnosti, sada sve zavisi od gradske uprave i ministarstva. Prvenstveno potrebna nam je donacija grada od 3.000.000,00 dinara kako bi škola mogla da plati dobijanje svih potrebnih dozvola, zatim se čeka odgovor iz ministarstva, koji ukoliko bude pozitivan za nas znači novu školu“, rekao je direktor škole Slađan Papić.

Škola u Mačvanskoj Mitrovici je izgrađena kao privremeni objekat 1963 godine, a trenutno nastavu u njoj prati 460 učenika.

You may also like