Sremska Mitrovica – Najavljena slaba kiša u zapadnim i južnim delovima Srbije pored mestimično mokrih kolovoza donosi i česte odrone zemlje i kamena na putevima kroz useke i klisure te se vozačima savetuje oprez, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.
Najučestaliji odroni su na Ibarskoj i Đerdapskoj magistrali.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na ulazu i pri izlazu iz Srbije su do 30 minuta.

Od 19. do 23. oktobra u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 časova, izvodće se radovi na redovnom održavanju dela državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), od petlje Vrčin do petlje Mali Požarevac, u smeru Beograd-Niš. Radovi će se levoj i srednjoj kolovoznoj traci, dok će se saobraćaj odvijati u krajnjoj desnoj (zaustavnoj) traci.

Zbog radova na redovnom održavanju auto puta na sređivanju zelenog pojasa na državnom putu I/A reda broj 1 od petlje „T6“ do petlje „Dobanovci“ u smeru Beograd-Šid i od petlje „Dobanovci“ do petlje „T6“ u smeru Šid- Beograd. Radovi će se izvoditi u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 časova.

Od 04. oktobra zbog izvođenja radova na zameni i servisiranju dilatacija na nadvožnjaku u Maloj Krsni izmenjen je saobraćaj na državnom putu I B reda broj 33, deonica veza sa državnim putem A1 Požarevac.

Zbog izvođenja radova na nadvožnjaku na državnom putu I A reda broj 1, zona petlje „Smederevo“, zatvorene su izlazne saobraćajnice ka Smederevu sa auto-puta iz smera Beograd-Niš i ulivne saobraćajnice na auto-put iz smera Smedereva ka Nišu. Predvođeni da radovi traju do 1. novembra.

Na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) kroz Beograd, od mosta Gazela do naplatne rampe Bubanj Potok, u oba smera auto-puta (Beograd-Niš i Niš-Beograd) radiće se do 29. oktobra. U pojedinim fazama radova može doć do potpunog zatvaranja pojedinih saobraćajnih traka.

Zbog zavržnih radova na saniranju mosta Beška preko Dunava na državnom putu I/A reda, Novi Sad-Beograd od 13. jula zatvoren je za saobraćaj. Iz pravca Novog Sada saobraćaj se preusmerava na novi most Beška.

U okviru II faze izgradnje Obilaznice oko Beograda petlja Batajnica, zbog izvođenja radova na uklanjanju nadvožnjaka „Batajnica“ i izgradnje pristupnih saobraćajnica od 3. marta potpuno je obustavljen saobraćaj na pravcu Beograd- Novi Sad u oba smera u zoni nadvožnjaka „Batajnica“.

Možda Vam se svidi i