Sremska Mitrovica- Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmijum Sremska Mitrovica danas je bila domaćin radionice u okviru Tempus projekta, čiji je naziv „Harmonizacija kurikuluma na Visokim školama za obrazovanje vaspitača u Srbiji“ (TEACH).

Pored četiri ustanove, među kojima je i Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmijum iz Sremske Mitrovice, partneri na ovom projektu su i Univerzitet iz Mančestera (Engleska), Maribora (Slovenija)  i Baje (Mađarska).

Kako je za radio Ozon rekla Slađana Milenković, direktor Visoke škole iz Sremske Mitrovice, cilj ovog projekta je da se omogući usklađivanje studijskih programa za obrazovanje vaspitača na četiri visoke strukovne škole u Srbiji.

SLAD

Takođe, radiće se na unapređenju nastavne metodike i preduzetničkih kompetencija i unapređenju transverzalnih veština.

„Pratimo strategiju razvoja obrazovanja Srbije 20-20, pratimo sve evropske standarde i propise i naš najveći zadatak je da omogućimo mobilnost našim studentima i profesorima kako u zemlje Evropske Unije tako i da se međusobno povežu u Srbiji“, rekla je Slađana Milenković i dodala da je vrlo važna stvar u ovom projektu kompatibilnost i harmonizovanost obrazovnih ustanova u Srbiji, što je svakako i jedan od ciljeva ovog projekta.

Projekat „Harmonizacija kurikuluma na Visokim školama za obrazovanje vaspitača u Srbiji“ je finansiran od strane Evropske Unije, a njime rukovodi Upravni odbor koji čine partneri na projektu.

SLAD 2

 

Možda Vam se svidi i