Sremska Mitrovica – U sredu, 04. juna počeli su radovi na rekonstrukciji ulice Kralja Petra I u Sremskoj Mitrovici, od drugog dela od ulice Stari šor do ulice Severni bedem.

Radovi podrazumevaju izgradnju saobraćajnice i kompletnu zamenu postojećih instalacija, kao i izgradnju kanalizacione mreže.

Protekla dva dana na adresu naše redakcije stigao je veliki broj pisama i poruka sa pozitivnim reakcijama na pomenute radove, ali i veliki broj pitanja i negativnih reakcija građana Sremske Mitrovice na temu sečenja stabala u ovom delu Sremske Mitrovice.

Na pitanje zašto se seku stabla, odgovor smo dobili od Željka Kosanića, iz Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica, koji je rekao da je projektom predviđeno sečenje višegogodišnjih stabala koja se nalaze u ovoj mitrovačkoj ulici.

„Drveće se nalazi na pogrešnim mestima i zbog ovih stabala mogle bi biti ugrožene instalacije“, rekao je Kosanić koji je dodao da je ovo veoma važan infrastrukturni posao za Sremsku Mitrovicu, i da stabla moraju biti posečena, ali da će po završetku radova biti zasađena nova stabla.

Možda Vam se svidi i