Sremska Mitrovica – U okviru Projekta „The Case For Zero Waste“ – „Stavaranje društva bez otpada“ prekograničnog programa Hrvatska – Srbija 2007-2013, finansiranog od strane Evropske Unije, koji sprovode JKP „Komunalije“, Ekološki klub Grada Sremska Mitrovica i Grad Sremska Mitrovica, u četvrtak 5.juna u mitrovačkom pozorištu „Dobrica Milutinović“ odigrana je pozorišna predstava za decu.

Predstava „Gospodari metle“ je ekološkog karaktera i povod za njeno održavanje je „Svetski dan zaštite životne sredine“. Predstava je izvedena u tri termina i to: za decu starije uzrasne grupe PU „Pčelica“ i za učenike trećih razreda svih gradskih škola u Sremskoj Mitrovici.

IMG_3971

„Gospodari metle“ je najgledanija dečija predstava našeg pozorišta, gde glavni junaci, čistači ulica Kata i Mita, deci objašnjavaju značaj gradske higijene i zaštite čovekove okoline. Predstava ima za cilj podizanje svesti kod dece o značaju zaštite životne sredine.

Dobrom raspoloženju u pozorišnoj Sali doprineli su i učenici O.Š. „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Laćarka, odigravši svoju ekološku predstavu na temu recikliranja koju je pripremila učiteljica Sunčica Zeljković.

Svetski dan zaštite životne sredine je dan tokom koga se u celom svetu organizuju razne ekološke aktivnosti i kampanje, kada ljudi širom sveta ujedinjeno deluju kako bi obezbedili čistiju, zeleniju i sjajniju budućnost za sebe i buduće generacije.

Možda Vam se svidi i