Sremska Mitrovica – Jedna od izuzetno prometnih ulica u gradu, ulica Kralja Petra Prvog, već neko vreme je zatvorena za saobraćaj, razne vrste radova su u toku, mehanizacija i radnici su stalno u poslu, a kako to utiče na rad i život stanovnika ove ulice rekli su nam sam i oni.

Da se prodaja i promet u radnjama u ulici smanjio već smo pisali u nekoliko navrata, situacija i dalje nije ništa puno bolja. U malo boljoj situaciji su samo radnje na samom ulazu u ulicu, do kojih je lakše doći, bez „preskakanja“ preko cevi, gomila zemlje i sličnih stvari.

Do završetka radova ostalo je još puno vremena, a i posla, a oni koji u ovoj ulici rade i žive kažu da su se sada već navikli i na radove, radnike, pa čak i na kontsantnu buku.

“U početku sam jako teško podnosila buku koju su mašine proizvodile, od ranog jutra, pa do pola dana, stalno su brujale i to mi je unosilo nervozu, pored toga nekada mi je bilo nezgodno da odem do radnje ili bilo gde dalje iz stana, ali to se uglavnom dešavalo kada je loše vreme, kiša pa sve bude blatnjavo i klizavo. Sada je situacija malo bolja, a i navikla sam”, kaže baka Mira koja živi u ovoj ulici.

kralja petra prvog

Snežana koja radi u jednoj od radnji takođe kaže da joj je najviše smetala buka, ali da je taj problem rešila tako što je donela radio uređaj i pustila muziku koja je kamuflirala spoljašnje zvuke.

Žena iz radnje pored se samo žalila na promet. „Buku, radove i sve drugo nije toliki problem da prodaja nije skoro, pa stala. Leto je svakako vreme kada je prodaja slabija, plus ovi radovi, teško je to, ipak treba zaraditi platu. Kako da očekujem da dobijem svoju platu, ako sam svesna toga da nema prometa, a samim tim ni para“, rekla je Dragana.

Kraj radova i muka svih stanovnika i zaposlenih u ovoj ulici očekuje se krajem oktobra ove godine, kada će ulica Kralja Petra Prvog zablistati punim sjajem u novom „ruhu“.

Možda Vam se svidi i