Sremska Mitrovica – Brojnim manifestacijama danas će u Srbiji biti obeležen 12. avgust – Međunarodni dan mladih.

U Sremskoj Mitrovici neformalno udruženje „Ulica slikara“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade i udruženjem Ženska inicijativa Jefimija iz Sremske Mitrovice će obeležiti ovaj dan prezentovanjem rezultata projekta koji se realizovao tokom cele godine u saradnji sa različitim udruženjima. Rezultate predstavljene kroz sliku i priču posetioci će moći videti u Ulici slikara.

Generalna skupština UN usvojila je 1999. godine Rezoluciju 54/120, kojom se prihvata preporuka Svetske Konferencije ministara zaduženih za omladinu i proglasila 12. avgust Međunarodnim danom mladih.

Dan mladih je zamišljen kao dan kada je pažnja usmerena na probleme mladih širom sveta i kada se ukazuje na promene koje mladi čine u životu svoje zajednice, a u Srbiji se obeležava od 2007. godine, kada je osnovano Ministarstvo omladine i sporta.

Tokom ovog dana države, institucije, organizacije i aktivisti širom sveta skreću pažnju na pitanja koja utiču na položaj omladine u društvu. Omladinske organizacije i aktivisti širom sveta obelažavaju ga kulturnim manifestacijama, sportskim takmičenjima, koncertima, radionicama i predavanjima.

Možda Vam se svidi i